Ilska?

Nyss satt jag på ett tåg och surade av tre olika grejer. Idag blev det något sorts bråk. vid juletider gav Jocke mig en femtiolapp, i julklapp. hömm hömm. Sen ville han ha den tillbaka för att köpa en mössa eftersom det var kallt, okej tänkte jag. Jag lär väl få femtiolappen snart. Oj så fel jag hade.

för några månder sedan spelade vi poker. jag vann. Jocke blev skyldig mig 40 kronor inklusive 10 kronor till som jag lånade till en bussresa. 50 kronor till som jag inte sett skymten av.

Nu på senare tider har jag frågat honom om pengarna, han blir oftast väldigt sur och tycker jag är tjatig, men jag är jude och har en sorts kliande sak bak i huvudet så fort någon är skyldig mig något. Känns som om den aldrig komemr släppa taget. Anledningen till att han inte ger cmig pengarna är att:

1. en annan kille är ksyldig honom pengar som han inte fått, vad det har med mig att göra vet jag då inte
2. Jag är tydligen otacksam för att jag fick gyma i ett år för hundra spänn i månaden (en betalning jag alltid betalade). Han har tydligen glömt att jag tackade honom för det när jag lämnade nyckeln, men han har ju tydligen väldigt lätt för att glömma det mesta
3. för att han vill.

Okej, jag kan skita i pengarna. Det som stör mig är att håller på att klandra mig för helt andra saker som hänt för längesedan eller liknande. och att han själv inte inser ett enda faktum. Whatever.

Vi har varit i Prag med klassen också. Det värsta med det var bussresorna. jag hatade bussresorna och även ett par sekvenser på själv platsen. Jag hoppade på i Helsingborg, satte mig längst bak i bussen bredvid Nella och Nadja. Angelica sat på samma rad. Framför oss satt Alicia och Andera, och snett framför oss satt Smulan och Ragnar. Längst fram framför TV:n satt Jocke och Linus. Någon annanstans i bussen satt Lennart.

Det var trevligt på bussresan till en början. Men inte kunde Lennart hålla sig vid sin plats. han kom och satte sig vid oss. Okej, tänkte jag. trevligt. sen kom också Jocke och även Linus. Det slutändade isituationen var: Linus och Alicia satt/låg framför mig, bakåtlutade (så att jag satt fast i hörnan på bussen). Linus var gradvis på Alicia när hon halvsov. på min rad längst bak i bussen låg Jocke och Nadja kramandes, de hade sina fötter intryckta i mitt ben. Och snett framför mig låg Smulan och fick sin arm smekt av Ragnar. Jag satt där i hörnan omringad av gosande och sovande människor inträngd i en hörna ensam. Men det var okej, jag lyssnade ju på Nirvana.

Lennart och Ragnar var ovanligt "på" under klassresan. Jag själv höll mig lugn, jag var totalt kåtnykter under hela resan. Vilket härligt ord förresten...kåtnykter.

Ett annat roligt moment var på bussresan hem när jag satt bredvid Nadja och hon inte kunde komma på något sätt att sova på-. "När Angelica sa förslaget: ja, men ligg på Tom då" så blev det helt tyst. Det var som om Nadja tänkte: "nej, för då tafsar han på mig och han får inte tafsa på mig eftersom han är ful". Man kunde nästan höra henne tänka det. Så uppenbart. haha.


Ribban

Sammanfattning av vad som hände på ribban:

1. Jag åker ut och tar min cykel tidigare än nödvändigt. det är fint väder ute.

2. Jag ringer Vippe. De säger att de är på väg och att de kommer om 30 minuter

3. Jag kör runt i området och ser mig omkring, sen ringer jag när det gått en halvtimme. Då ska jag tydligen vänta tills dom ringer mig vilket blir om...en kvart

4. Dom ringer mig och säger att dom är vid kalkbadhuset. ett badhus som ligger ute på en brygga. Häftigt värre.

5. Jag hittar kalkbadhuset snabbt. går ut på bryggan, ringer vippe. Han ser mig, jag ser inte honom.

6. Jag hittar dom. dom sitter på en stor träpåle och dricker öl och annat.

7. Jag sätter mig med dom. lite spänd stämning.

8. dom börjar grilla. Bara griskorv :(

9. vi snackar en massa

10. Dom ger mig öl. jag dricker lite.

11. Micke kommer. dom attackerar honom för att han missade ett tåg för att han repade med sitt band

12. Efter fyra öl: jag börjar känna mig lite smått snurrig

13. jag försvinner i en annan dimesion när Viktor berättar att när han som sexåring en gång var hos en mammas kompis hus så kissade hennes son på honom.

14. Vi börjar gå ut på vägen. jag har druckit sju öl. Jag snackar för mycket.

15. Vi träffar okänt folk.

16. klockan slår elva. mamma ringer, jag byter snabbt över till "normal mode" och pratar nästan som om jag vore nykter.

17. Jag kommer på att min cykel ligger vid kalkbadhusbryggan och att det är rätt så långt bort.

18. jag träffar ett gäng i min ålder från Limhamn. Inte några brats heller. tummen upp. jag pratar fortfarande för mycket.

19. Jag tar ett judesprång och springer. blandar ihop tebryggan med kalbadhusbryggan

20. får hjälp av Limhamns-folket

21. Hittar min cykel.

22. Cyklar rakt. men pratar ändå för mycket.

23. säger hejdå till Limhamnsfolket

24. kör förbi Vippe och dom. säger hejdå till dom.

25. kör hem. mörkt ute. två fulla 20-åringar ropar efter mig. jag ignorerar dom.

26. träffar på ett gäng bunkebrats med en massa mopeder. ingen säger något

27. Har ringt tre olika människor och sagt en massa läskiga grejer

28. kommer hem. beter mig normalt. det fungerar. whay,

29. Sätter mig vid datorn. Anton Salvin blev livrädd när jag ringde honom. Han gjorde en illustartion där man ser mig i cowboyhatt säga något i en telefon

30. har svårt att stava rätt. använder backspace mycket.

31. lägger mig i sängen, runkar.

32. somnar runt etttiden

33. vaknar känner mig normal. går ut ur sängen och dunsar in i allt. kisset flöder hur länge som helst.

34. dricker jättemycket cola och sen jättemycket juice också. äter nästan fyra ostfrallor

35. lägger mig igen. runkar och somnar

36. vaknar igen. känner mig dålig och lite illamående. Äter en ostfralla till och en massa spaghetti. dricker två colaflaskor.

37. känner mig normal. Hurra!