Emmaboda -07

Emmaboda, dag för dag!

Onsdagen:

Vaknar tidigt. Tar min packning och hopparp på bussen till centralen. Tar tåget till K-town och blir skjutsad av Lisas pappa i en fin bil med Lisa och Jesper. Anländer till festivalområdet. Träffar Sebbe, Julia och Linus. Ska bosätta oss hos AD/HD-crew, men bosätter oss istället hos Sebbe, Julia och Lisa, som hade ett jättefett tält med en central vi kallade "vardagsrummet". Går med Jesper och köpe skit i stan. Ser Billie the vision and the dancers, sitter sedan under vårt partytält och pratar med Totte. Han berättar med andakt att han brukar dricka starköl framför datorn och att han brukar spy på festivaler. Sen gick jag någonstans. Jag tror jag hånglade med någon, minns inte riktigt. Fast jag lånade bandaren och spelade norsk rapp och bailefunk i alla fall.

Torsdagen:

Vaknar upp och känner mig seg. Grabbar tag i första ölen klockan 12 på morgonen och känner mig peppad. Leker ölspelet med festivalkamrater och har det festligt. Det är soligt, faktiskt. Träffade tjej med roliga läppar, trippelhånglade med henne och en snubbe som hade plankat, och sedan med en colombian som verkade bögig och verkade tycka om mig på riktigt. Blev lite rädd. På kvällen såg jag "Of montreal" med Matilda och dansade. Senare på kvällen sitter jag med sköne Markus från Lund och Anna. Nina har roligt hår och är jättefull, det var sött. Satt i hoppsaken med reggaefredrik och sjöng, studsade och Kalle från Kalmar utbrast "jag gillar dig!" och gav mig en kram. Det var det bästa första intrycket jag fått på någon i hela mitt liv. Gick sedan på runda med Kalmarmänniskorna och fick råka på kalle-från-kalmarskrattet för första gången. Det var underbart. Blev nästan våldtagen.

Fredagen:

Nu jävlar händer grejer.
Blev tillfrågad om jag hade "jazztobak" av ett antal folk. Sen hittar jag jazztobak. Tre gånger tillochmed i tre olika camp, men sånt ska man hålla tyst om. Först mitt på dan gick jag runda med allvetande skäggig man med glasögon och Markus. Hittade skön kille som hade "1up" på tröjan, satte oss och rökte pipa med honom. Träffade Frej från slagsmålsklubben och sa "Hej, jag känner Ingrid Wållgren", han vände sig om och ignorerade det jag sa. Träffade reggaeAaron och skön stockholmska. Och en till kille. Ingen kände varandra men alla tänkte "Hmm, alla dessa tre känner nog varandra", men det fick jag reda på först dagen efter av han som jag glömt bort hur han såg ut. Utbytte youtubelänkar och grejer. Fick blossa från Ossian, det var jävligt schysst tyckte jag. Gick sedan igen mot Kalmartältet. Träffade Petter, Kalle och en som kallade sig Joel men han ljög nog. Rökte med dem. Jag spelade in lite roliga ljud från efter det när Joel utbrister efter att ha suttit och drömt:

"Jag hade precis en dröm! (Vadå för dröm?) Jag drömde om att jag satt och spydde... eller... liksom Kalle spydde åt mig. Om ni fattar vad jag menar?"

ett till roligt citat av samma snubbe:

"Man ska ta två bloss! Hur många knän har du? (Två..?) Just det! Två! De sitter framför dig, eftersom du ska veta att man bara ska röka två bloss från den."

Gotländskan skrattar. Kalle skrattar jätteroligt (har en massa inspelat på mobilen, kan skicka på msn om ni vill). Går iväg med gotländskan och träffar hennes kompis som såg sjukt roligt ut, fast på ett snyggt sätt. Sedan dansade vi till en popares bandare. Då var klockan fem på morgonen, så jag kände att jag var tvungen att säga adjö och dra till kojs.

Lördagen:

Vaknade tidigt. Bestämde mig för att börja dricka klockan fem på eftermiddagen. Får anabas och riskakor i arslet. Markus lämnar rolig tequilaflaska i tältet, skönt att han litar på oss liksom. Spelar "Jag har aldrig" i vardagsrummet. Går på runda med Jesper, hittar stockholmsisac, men vi drar igen. Får ananas i stöveln när jag pissar. Spelar "jag har aldrig" igen i camp ad/hd med en flaska "Vodka explorer blåbär/lingon" rent, som jag fick av en blond kille som tyckte den var äcklig. Ser på "Dinosaur j.r" med Aaron och två tjejkompisar han hade med sig. Myser med en av dem och går sedan till vardagsrummet där vi älskar en kvart eller så. Blev dock störda av Sebbe och Julia som stack ut huvet från deras tält, lyste med ficklampa och ropade saker, sjukt avtändade. Sedan lämnade jag av henne med sina kompisar eftersom hon skulle hem. Är jävligt ensam ett tag men så träffar jag ingen mindre än... ARIEL. Från och med denna stunden så var natten säkrad. Jag och Ariel skulle sitta i hans camp, snacka om sats och vara allmänt övertrötta och fulla, and so we did. Det hela började med att vi gick mot toaletterna och Ariel sa: "Okej, men då går vi till bajamajorna och kissar, dricker och bajsar". Jag asgarvade åt detta. Det hjälpte inte heller att vi sedan fick reda på att tjejer kunde mensa och kissa samtidigt. Helt jävla sanslöst. Och vi satt hela kvällen i hans camp. Vi pratade om att mensa, satsa, kissa, dricka, bajsa, öronvaxa, snora, blöda, näsblod, fitssaft, ögonsaft och sist men inte minst smält smör som rinner ner från naveln och kittlar mot pubishåret. Allt jävla smör i småland alltså. Och att man borde filma en sketch med två mellanstadiekillar varav den ena kaxar med den andra och säger "Ska vi slåss?", sedan battlar de pokémon via link cable. Sedan pratades det satser, vi snodde oss varsin öl, packade, åt kalles kaviar med bröd. Sen kom en full tjej och var irriterande. Men sen forsatte vi. Sen packade vi våra grejer och drog mot bussen.

och glöm inte:

"Satsa på din kompis, runka i medvind".

Jag sov på bussen men såg att vi körde förbi kristianstad faktiskt.

Puss på Emmaboda. Man kan inte säga "Same time next year, i guess", eftersom Emmaboda tydligen ska läggas ner ;(

London

Just nu orkar jag inte skriva om London. Fast det fina var väl mest spamalot och harry potter-kön. Sen såg jag "Mousetrap" och "Köpmannen i venedig". Det blev inget festande, det får bli nästa gång.

Emmaboda imorgon, ska bli jävligt najs. Åker bil med Jesper, Lisa och Lisas pappa. Håhå. Det gick inte att avboka festivalbussen dit, så där rök 200 spänn i onödan. : /

Sen börjar bli förkyld vilket inte är bra när man ska på festival. Men humöret är högt, sömnen är bra och jag dricker mycket vatten, så jag hoppas på rehabilitering.

Spana in min och ett par andras nya hemsida förresten. Det är en excellent guide till livets alla knepiga punkter som ingen annan vågar eller vill berätta om: http://www.freewebs.com/esteter

Puss

Tivolirock

Det börjar bra, Joseph Pollack som är huvudkaraktären åker med sin mamma och sin syster till Kristianstad från Malmö. Han lyssnar på "Dub side of the moon" på sin syster ipod, de delar hörlurarna. Eftersom dem vat i Hässleholm utbröt Joseph plötsligt i ett glädjerop där han sa "Det här är massa bra!".

Sedan hoppade de av i Kristianstad för att gå mot stora torg. Joseph Pollacks kusin Jolina skulle sjunga på Kristianstad superstar. Innan det åker han "Batman" och "tekopparna" med sin kusin Benjamin. Detta ger konsekvenser man inte kan ana i forsättningen av historien. Joseph ser sedan sin kusin sjunga och dunstar sedan mot tivolirock. Där han träffar Osse, en bikaraktär av hög betydelse. Osse bjuder Joseph på jack daniel's och Joseph öppnar sin första sofiero guld och häller i sig av jungfruölen.

Ölen blir uppdrucken snabbt och Joseph lär sedan känna ett par 21-åringar som vägrar tro att Joseph är född året 1990. Joseph kirrar sedan en öl till Osse, och lär ut en del snyltningstrick till sin nya lärjunge. Joseph träffar Philip Påhlsson och bjuder på öl. Joseph träffar Klara och tar henne spontant - men skämtsamt på bröstet bara för att se reaktion från henne. Hon blir smått chockerad men ger ett intryck av kåthet mot Joseph resten av dagen.

Sedan ser Joseph plötsligt att sugarplum fairy spelar, denna delen av boken blir lite plågsam att läsa. Och det är här författaren har gjort sina första misstag. Publiken är nämligen jättetråkig och Joseph går besviket därifrån. Att en stor del av boken kretsar kring detta gör inte saken bättre. Joseph träffar Therese och Viktor Malm. The sounds spelar och Joseph börjar må illa som fan och spyr. Detta på grund av att han inte har ätit något under dagen, han drack whiskey till ölen och han åkte snurriga nöjesattraktioner precis innan. Men han blir omhändertagen av Victor Wrona och hans flickvän Felicia. Detta är bokens stora del som handlar om lojalitet och stöttande av andra människor som författaren så väl visar på ett sätt. Att alla människor har ont och gott i sig etcetera.

Men de går sedan vidare mot tivolirock och Joseph mår bättre efter att han druckit vatten och fått sitta ner en stund. Han går sedan iväg för att festa igen. Han möter Klara igen och lånar ut sin hatt. Folk skriver i bortaboken. Joseph träffar Fredrik Hansson från Josephs gamla paralellsklass. De diskuterar saker.

Han träffar sedan en gammal klasskompis från Everöd vid namn Ola. Han var inte alls lika bonnig och tråkig som han var då. Tur är väl det. Joseph träffar sedan två främmande människor, en som kallade sig för himler och en otroligt vacker tjej som hette något i stil med Tina. De umgås med dessa människor tills de går ifrån honom när Joseph träffar... ingen annan än Philip Andersson! Men det var dags, känns det som.

Joseph och Philip diskuterar olika saker och möter sedan på Klara med väninna igen. Philip går och joseph följer med klara och hennes väninna till nån konsert. Joseph orkar inte riktigt det och dunstar mot gräset. Där träffar han Jennifer och några främlingar.

Sedan går Joseph mot stan och träffar Julia. De går vidare mot någon restaurang och träffar John och  söta Ellen. John säger "det är cool" hela tiden. Sedan bråkar John med Jesper och mitt i allting lämnar Joseph allt för att gå till resecentrum och ta busse till Sibbhult.

Historien gör precis tvärtemot vad man vill. Man vill veta vad som skulle hänt om Joseph stannat kvar med Julia, Ellen, John och Jesper på stan och alternativt varit med John i hans lägenhet framtill att första tåget på morgonen gick. Historien hade haft en mer otrygg och spännande slutperiod då.

Men icke, Joseph hoppar på Sibbhultsbussen, oroar sig för saker och träffar ett par folk han känner igen från Siesta. Han går sedan till Sibbhult och somnar.

Here it goes

Ta fram din mobil!

Vem ringde du till senast?
Elin

Vem ringde senast dig?
HavHedda

Vad står det i ditt 4:e mottagna SMS?
"Vad gör du? Får man träffa dig nåt under kdagarna?"

Vem skickade ditt 12:e mottagna SMS?
Emil

Vad står det i ditt 6:e mottagna SMS?
"Hej gullet hur mås de? Saknar dig! Vi måste ses nån dag. Ska du till sommarrocken btw? Ha de bra purr o kram anna <3<3"

Vad står det i ditt 6:e skickade sms?
"Det var längesen... Men... Jag sitter högt. Och helst inte utblottad."

Har du några utkast?
Ja, fyra

Vad har du för kontakter som börjar på..
J?
Jehiel, Jennifer, Jenny, Jesper, Jim, Joanna, Johanna Hamfors, Johanna Montessori, Johnny, Jonathan, Jonna, Julia Åhus, Julia är så smekt

T? Tess, tobbe, Tobias

M? Maria, Marie, Mattias, Melli, Mia, Michael, mobilsvar, Morfar, mormor, mimoza, nathalie, Nina och Noah

L? Lang 1, Lang 2, Lang 3, Lang 4, Lasse, Linus, Linn, Linnea, Lotta, Louise och Ludde

En dröm jag hade för ett tag sen

vi var på släktkalas och någon var väldigt orolig. Just detta minns jag inte mycket av. Har en tendens att minnas väldigt lite av början av drömmar. Sedan drog vi hemåt... och pappa skulle gå in i någon lägenhet för att fixa något. Där sover två människor på en madrass och blir väckta av pappa. Vår schäferhund (som vi inte har i verkligheten) hoppar in och pappa ber mig ta hunden
tillbaka till vår lägenhet. Hunden gör exakt som jag säger åt den. Jag älskar min schäferhund. Så jag ber den snällt men bestämt att sätta sig i vår lägenhet. Sedan går det upp för mig: "Fan! Jag ska gå och se på bio med min familj nu ju!"
Så...
jag drar till bion som ser ut att vara på något köpcentrum i Stockholm. För jag minns att gatorna jag gick förbi in dit var i stockholm. Ändå var jag i Malmö... på något vänster.

Jag satte mig ner med en skål popcorn. En snubbe raden bakom mig kastar pepsiburkar på folk som tar emot dem. Han slänger en mot någon men jag rycker fram händerna och grabbar tag i den. Sedan ringer jag mamma och frågar om hon ska komma till bion. Jag börjar bli orolig eftersom jag itne köpt biljett. som om det ska komma en kontrollant och kolla om alla har biljetter istället för att köpa dem
direkt och ha inträde. lite som ett tåg. jättekonstigt. hursomhelst... mamma säger att det inte går några bra filmer på bio så de sket i det.och sen vaknade jag.

Love film

Igår vaknade jag 09:40. Jag hade somnat tre timmar innan dess. Jag tog en dusch, rakade mig, åt frukost och klädde på mig. Sedan gick jag ut till bussen, satte på hörlurarna som var kopplade till mobilen och spelade "The killers" högt. Hoppade på bussen, busschauffören stod utanför och rökte. Tog ett par tidningar som låg i en grön låda där de brukar vara. Hittade konstigt nog ett nummer av "Sydsvenskan" som ju inte är en gratistidning. Mystiskt. Busschauffören sa med bestämd röst: "Lämna inte tidningarna på sätet sen! Lägg den tillbaka i lådan eller ta med dom ut. Det är så JÄVLA jobbigt att städa upp efter alla!". Omtumlad satte jag mig ner långt in i bussen och började läsa sydsvenskans "kultur & nöje". Sedan Metro.

Hoppade av på stationen och gick in på centralen. Tittade upp på tavlan som hade rubriken "Avgående" och såg att mitt tåg gick från spår tre. Satte in sommarkortet i automaten och hoppade på tåget. Tog fram "Harry Potter and the half blood prince" och började läsa. Nu var man tvungen att ha koll, eftersom tågen till Kristianstad numera går vidare till Blekinge och är inte lnägre ändhållplats. Men det gick för sig.

Sedan träffade jag Therese, vi fikade och var i parken. Det var mysigt. När hon sedan skulle gå för att bli skjutsas hemåt går jag mot mitt tåg som går hemåt. Men så ringer jag Elin istället. Så jag träffar Elin och Ellen och går med dem en stund. Tar tåget hem vid 17-tiden.

Idag har jag varit i stan, träffade Viktor och fick en fin tröja där det står "STÖR MIG INTE JAG VINNER SCENEN". Majsigt internt skämt som skall spridas noga. Vi spelade lite final fantasy IV hemma hos mig sen. Sen dess har jag sett tre filmer och nu är klockan strax över fyra på morgonen. Jag kommer vakna sent imorgon känner jag på mig.

Oh well.

Imho

Jag har varit i Stockholm och det var livat, i alla fall för det mesta. Plånboken led lite av att all mat och sånt var dyrt på alla uteställen. Stureplan är en dryg plats och att softa på årstakanalen är sjukt nice när det är soligt. Death Proof är en kanonbra film och södermalm är ett lugnt och bra ställe.

Sen jag kom hem har jag lyckats göra följande:
Se på lite film
Grillat i Åhus
rökt vattenpipa med Victor och Felicia
åkt tåg och buss
köpt ett anteckningsblock jag kallar "Borta-boken". Fast i hemlighet kallar jag den för "Knarkboken"
Börjat lyssna på "The killers", lite för kommersiella för min smak. Men en del låtar är härliga faktiskt.
Varit på fest hos Ossian. Hade med min bortabok och den blev mycket bekladdad må ni tro.
Chillat järnet

Nu i veckan vet jag inte vad som händer. Den som lever får se. Kanske.