Jag är lycklig

Ja, det är jag. Jag har inte varit så här lycklig på väldigt länge. Våren är här, Påskspelet artar sig (och känns inte lika stressande längre). Och har även fått lnägre tid på att göra regianalysen.

Festen hos Anna igår var väldigt fin. För det mesta i alla fall.

- (Till Rasmus) Vad heter du?
- (Rasmus spyr)
- Han har glömt sitt namn! (Sträcker två armar i luften hurrande)
Viktor:  - (Väldigt seriöst) Lägg av.

Det var även högläsning av Dante, grön öl, prat om kablar och Dropkick Murphys förstås.

Glad st. Patricks day!

Men jag har ju inget att skriva om!

Ja, fast idag var jag på matton. För jag ska göra stop-motionfilmer i lera. om det inte blir alltför svårt. vilket det förmodligen kommer att bli. Ge mig kartong..

I helgen... ja... på fredag är det poker hos mig. hurrajs för det! på lördag är det Svedala hos Anna, dricka öl med vänner ^^ och på söndag ska jag regianalysa mig.

Nej, inte ska jag...

- vad kan det vara för någonting?
- titta under mattan så kanske du vet!
- Jag tittar under mattan
- vad finns det under mattan?
- En fitta


Anduiner

Hej folk. Jag heter Yossi och jag lever.

Jag har nu börjat att skriva bloggar utan att titta på tangentbordet samtidigt som jag skriver. det går rätt bra.

Jag skiter i vilket nu. För all del.

Råtta

Hej, bloggläsare. Mitt läge just nu är: ambivalent, näsblod, oregelbunden sömn, förkylning och trötthet. Det är teaterperiod, vilket är kul. Men trött blir man. Jag har även kommit på att jag blir en lyckligare människa av att sitta mindre vid datorn. Jag har äntligen lyckats få bort mitt internetberoende. Jag kan faktiskt gå ifrån datorn nu och läsa en bok! eller gå ut och cykla! eller se på gamla VHS band! Helt sjukt. Min motivering till att inte göra det förut har gett mig både skuldkänslor för mig själv och påverkat hela mitt sätt.

Idag har jag skaffat bibliotekskort, ett år efter att man flyttat till Malmö. När snubben förklarade allt för mig kände jag mig ändå som en ny medborgare. Och egentligen har jag väl inte bott i Malmö i ett år... Jag pendlade till kristianstad varje dag från mars till juni. och när jag inte gjorde det så sov jag eller satt vid datorn.

Och under sommaren var jag inte så mycket malmöbo heller. Jag kände ju knappt en människa här. Men började hitta bättre, hängde på västra hamnen med min kusin och gick hela vägen tillbaka sen.  det var jobbigt. Men det var sommar. och vi åt tre glassar den dagen från tre olika bolag. Det kändes maffigt. På västra hamnen var det kryllat med alltid kryllat med folk. och nyckelpigor. Och varmt var det... men det var ensamt. Och att vara helt ensam nästan en hel sommar var ett helvete. Inget somamrjobb, inga resor, inga pengar heller.

Dagarna var okej. Då var ju min syster och bror där. Och min brorsas barn. Ett tag i alla fall. Och sen bodde jag knappt i mitt eget rum heller. Det var antingen i förrådet eller i vardagsrummet. Kändes som om man faktiskt inte hade något hem alls. Och när man hade det, så satt man ju självklart bara vid datorn. Kvällarna var värst. Då ringer tjejkompisar från Åhus från fester och säger hur kul dom har. så sitter man där framför datorn och chattar med en arg Salvin som känner sig utnyttjad.

Och alltid hade man pressen på sig att "man borde vara ute när det är så fint väder". Men vad fan skulle jag göra ute? spela boll ensam? cykla ensam (det gjorde jag iofs någon gång eller två, men då blev jag ännu mer deprimerad eftersom jag verkligen insåg hur ensam jag var då)? Nej, det var datorn hela tiden.

Kristianstaddagarna var rätt kul. Men bara i början. Och det var faktiskt riktigt härligt att åka till Balsby mitt i natten med Jim, Nella, Johanna, Erik, Kabbe och Hannes. Sov sedan över hos Kabbe minns jag. Åkte dagen efter till Salvin och redigerade Analsaxen. Som blev en helt okej film.

Nej, min sommar började på Malmöfestivalen. Det var med Viktor, Linus, Jakob, Sebbe och alla dom andra första dagen. Vi drack öl och såg Joddla med siv (i två minuter innan vi blev uttråkade och gick). Dagen efter var det tex-mex med Hedda. Det var mer blandad med vodka. det var Tiger Lou (och vi gick när dom började spela, kosntigt nog). Det var Viktor och Jesper. Och konsig smirnoff med äppelsmak som var härlig. och jag berättade om min balle för Hedda när vi skulle berättade saker vi inte visste om varandra. dom blev rätt rädda tror jag. Sen var det svenska akademien på stora torg. Det kommer jag aldrig glömma. aldrig någonsin. Elias gav mig tummen upp.

Det var sedan Jesper & Viktor igen. Det var att gå från stan till Limhamn och sen ta bussen. Det var full Victor och full Jesper. fast Jesper hamnade i sura & tysta stadiet, medan Victor var i glada & fulla tillståndet. dålig kombo. Dagen efter gick dom rätt tidigt.

Sedan började skolan vilket var rätt segt. Det var nog andra dagen som vi började prata med varandra på riktigt. Jag och Rasmus pratade om våran intagning. Viktor pratade om att han gick på montessori. sedan var det Enander och Anna som pratade om vodka i danmark på andra våningen. Rasmus och Hanna var tighta. Jag fick reda på att Super-Duper Sofie gick i vår klass. Jag frågade om hon skämades för att hon var super-duper sofie på insparken i onyktert tillstånd. det var kul. Och ja... Insparken... där kanske inte allt ska avslöjas...


Det var skola på riktigt igen. Det var Anna och jag som skrev lustiga saker till varandra i mitt block. Och det var Hannas fest som var riktigt kul. Jag bankade Conny, stal hans öl och levde. Det var kul, må jag säga.

Rasmus och Anna blev ihop. Det var teaterperiod. Jag skrev påskspelet. Det var jullov. Jehiel kom. det var bästa jullovet på länge. och det slog sommarlovet med hästlängder.

Viktor forsatte vara skön.

Skolan började igen. Jag fixade bort mina "på-väg-att-bli-underkänd"-betyg och teaterperioden började. Nu är det påskspel. det får ni inte missa.

Och har saker blivit bättre sen i somras? ja. jag har inte bara vänner i kristianstad nu. Nu har jag vänner i Malmö, Staffanstorp, Svedala och även Landskrona.

Det är mycket som kan hända på 8½ månader. Väldigt, väldigt mycket.


Hälsa mig

Idag har vi repeterat påskspel igen. Det går framåt. Tänka sig. Jag behöver lyssna mer på "Boston". för dom är bäst. Jag har vitt linne på mig. och det känns konstigt, för det brukar jag aldrig ha.

Jesper kommer imorgon. och då ska det smiskas. folk kommer hem till mig från klassen sen. Anna, Rasmus och Viktor skulle komma. och det ska bli snajsigt.

Sen måste Hedda kommer till skolan imorgon, för hon ska göteborga hela helgen. Och det vore ju bessigt om man skulle vara ifrån henne så pass länge,

Idag har jag läst en massa på hälsoprovet som kommer imorgon. RÄTT SÅ TRÅKIGT. men bara rätt så.

Purr på (nästan) alla.