When the heat dies down

Är en låt av Kaiser Cheifs.

Men nu till ämnet: MJÖLK.

just det, mjölk. Och vad måste man göra för att mjölken inte ska bli sur? Just det... DRICKA UPP. eventuellt TORKA UPP. torka upp gör man bara om man spiller, dummis.

så... du har inte varit ansvarsfull nog att dricka upp din mjölk (eller köpt för många paket och inte riktigt orkat dricka allt, då är det "mer okej", om sånt ska räknas med, klant) och den har nu blivit sur. Vad att göra?

Jo, hur bekämpar man att något är surt? Just det, lägger till något SÖTT.

lägg bara in en massa jävla o'boy i skiten och dricka upp (eventuellt torka upp, men man spiller inte o'boy, man förtappar det). Seså, det smakar inte surt längre. genialt! Ja, så länge du inte låtit den vara  ute på stranden i två dagar, men då är den inte sur, då är den möglig.

Mycket nöje!

Och kom ihåg, love's not a competition, but i'm winning ;)

Siesta!

Tjaba. Den här helgen har det varit siesta! för hela slanten. Jag och Viktor drog dit redan på torsdagskvällen och satte upp vårt jättevackra tält. Vi mötte på Anna & Lisa och bosatte oss ungefär vid "Camp nykter". Men då kommer ett par folk en bit därifrån och säger "Tjena, ska ni inte tälta närmare oss!?" Jag och Viktor tänkte "Why not?" and so we did.

Torsdagkvällen tyckte jag personligen var ganska seg. Dels för att jag knappt kände någon där, dem vi tältade med var väldigt dryga och jag hade bara druckti en öl. De flesta människor jag mötte på var dessutom rätt dryga dem med. Sen mötte jag på två snubbar som var rätt fräsiga av sig. Den ena hade aldrig druckit alkohol och skulle få 50,000 spänn om han inte gjorde föränn han blev 18. Helt galet.

Sen dansades det i gruset till slagsmålsklubben och det var väldigt rökigt. Sen kom Vurre tillbaka så vi satte oss med ett par folk. En av dem var blond och pratade på ett väldigt kul sätt. Tårta.

Vi gick och la oss sedan i Vurres otroliga tält som säkert hade rasat samman 8 gånger under kvällen. Jag fattar fortfarande inte riktigt hur vi kunde sova i skiten. Efter några timmars sovande rasade tältet samman på ena sidan, på så sätt att jag fick tältet på mitt huvud, och på viktors fötter.

Vi vaknade typ halv sju på morgonen och var aströtta. Till min förskräckelse upptäcker jag att mitt huvud var synligt genom tältet hela natten när jag sovit med tältet på huvudet. Så vem som helst hade kunnat komma, hoppat på mitt huvud och gått vidare i hopp om att det var en fotboll. Men det hände ju inte, som tur var.

Jag och viktor la oss igen och sov två timmar till ungefär.

Vi gick ut från vårt tält, där satt alla de där som bjöd in oss till deras tältkrets och åt frukost. De hade pålägg, bröd, smörknivar och till och med en jävla osthyvel. De sa inte godmorgon, de sa inte "Hej, slå er ner och ta en macka, vi har ju skitmycket, ser ni väl?" Utan de sa absolut inget till oss, brer sina jävla mackor och när vi sen säger "Vi ska nog gå och köpa oss ett par mackor nu... vid entrén" får vi knappt någon respons. asschyssta människor vi tältade med liksom.

Men det var nu saker skulle börja ljusna till på riktigt, bokstavligt talat. Solen började lysa som fan, jag fick låna solkräm och låg och drack mer päron blandad med smirnoff vodka och bara tog det lunch. Och polare från kristianstad och malmö var på g att arriva.

Sen blev jag och viktor dessutom bjudna på en avläskande bärdrink.

Sedan var det dags för "Animal five!" jag hade nästan druckit upp hela smirnofflaskan och jag tror jag aldrig haft så roligt på en konsert som jag hade då. Jag var längst fram, jag hoppade runt, jag kastade upp min hatt på scen som både gitarristen och sångaren hade på sig. Jag petade dessutom sångaren i näsan. Verkade nästan som om jag vore deras största fan, när jag egentligen bara hört sisådär två låtar av dom. Men fan vad härligt det var.

Jag träffade dessutom sångaren efteråt utanför scenentrén. Han var ganska dragen, men det var vi ju alla.

En massa grejer hände sedan under fredagskvällen, jag såg på smk, träffade folk från heleneholm som var lyckliga, mötte människor jag kände hit och dit. lärde känna en massa folk. Träffade på två schyssta snubbar som bjöd mig på munkar xD (trasiga munkar, och jag lärde mig hur man skaffar gratis mat på festivaler)

En extra fin grej var ändå när jag gick fram till en tjej och kille och sa "Tjena, ska vi trippelhånlga?". Och det gjorde vi.
Siesta!
När jag senare gick mot tälten för att gå och lägga mig låg Viktor där. Och tältet hade rasat samman. Då blev Viktor jättearg och gick därifrån. Så jag la mig i Perkas tält istället och sov rätt bra där.

När jag vaknade på lördagen var jag pissnödig, helt torr i munnen och skithungrig. Och dessutom pank. Jag drack flera liter vatten, sedan drog jag och Viktor mot stan för att ta ut pengar och köpa näring.

Jag hade väldigt dåligt blodsocker så jag höll på att svimma när vi väntade på att få hamburgaren. så jag satte mig ner, drack upp en stor cocio och en ramlösa citrus. Jag mådde dessutom så illa att jag knappt kunde äta. Men det gick efter ett tag.

När vi sedan drog tillbaka till tälten rökte vi vattenpipa med låtsas-nykteristerna och jag tiggde åt mig en fin öl.
Sedan stack jag och Viktor upp och hängde ett tag med elin och dom. Sedan kommer Högman, Linus, sebbe, micke med flera och vi spelade ölspelet. Men jag hade ingen öl...

Jag dumpade sedan dom för att träffa Emelie som jag mötte på lite snabbt dagen innan men aldrig riktigt snackade med. Hon var heeeeelt borta, Fast det var rätt fint, hon pratade om en zebra som bajsade på hennes sko och skickade fyllesms till sin polare. Jag var nykter och ganska uttråkad, fortfarande, Sedan mötte hon sina polare så jag gick till elin som hängde med en massa göteborgare.

Jag blev bjuden på en sorts jägermeister som egentligen inte var jägermeister. Och cider. Tack för det. Sedan drog vi med göteborgarna mot peps persson.

Det var rätt tråkigt så jag gick därifrån. Jag tror jag mötte på någon jag kände då och lämnade göteborgerskan jag var med. Just då var jag rätt full och bara gick runt och lärde känna folk. Det var jävligt kul. Jag mötte på Simon igen från torsdagskvällen och en jättehärlig blond tjej som satt och dissade honom för att han bytte dialekt.

Sedan var det Svenska akademin förstås. Där jag mötte på en väldigt lycklig Sven Wållgren. Och en smal kille med dreads som verkade ha förföljt mig sedan en timme tillbaka. Alla tog min hatt hela tiden. Och akademins konsert var härlig.

Jag gick därifrån med sällskap efter "du kan så du vill"-låten. Det var kul.

Sen mötte jag ännu en gång på Ariel, Anna och Lisa. Då sa Anna:
Alltså... varje gång vi möter på dig Yossi, så är du med en ny tjej!

Jag säger något hemskt snitsigt tillbaka så att alla blir nöjda. Fast jag gestikulerade med armarna lite för mycket, så mycket att Anna upptäcker vad jag höll i handen. Och det är sant, hennes ögonbryn kan höjas väldigt långt upp.

Och det var hääääääääääääärligt.

Jag lämnade sedan min sällskapare för att gå mot mitt tält. Tältet är borta! Viktor hade gett bort det till någon. Vilket var lite synd eftersom jag hade snackat med göteborgarna innan om att köpa tältet för typ en hundring.

Nåväl.

Jag gick sen upp och träffade Sebbe och Berit. Resten av natten går jag och Berit runt och introducerar mig som Jude. Jag möter på en skön muslimsnubbe som går i pentmos klass. Sedan sticker jag, berit och viktor till tågstationen i Hässleholm för att ta tåget vid sex.

Jag somnade på bussen mot bunkeflo och gick av i klagshamn. Jag gick hemåt i regnet men blev som tur skjutsad hem av farsan. Väl hemma tar jag en lång varm dusch, dricker varm choklad, äter och går och lägger mig.

Tack till alla sköna siestamänniskor. Jag älskar er alla. Förutom låtsasnykteristerna, och kusinerna som försökte starta ett slagsmål med mig men misslyckades.

Punggung

Har precis sett filmen "Spanglish", den var inte så värst bra. Har idag lyssnat klart på sista skivan av Bob Dylan. Det aktuella läget är alltså:

Kompletta diskografier jag lyssnat igenom:

Judas Priest (Check)
Pink Floyd (check)
Velvet underground (check)
Nirvana (check)
The who (check)
Bob Dylan (check)
The rolling stones ()
The beatles ()
Bob marley ()
Jimi Hendrix ()
Queen ()

de som inte hade "check" i sina parantes är alltså diskografier jag inte än lyssnat igenom än men som jag planerar att lyssna igenom, om ni inte fattade det. Tack gode gud för piratbyrån.

Siesta nu i helgen, vilket ställer till en del problem och dilemman. Skola på fredag eller ta ledigt? skaffa mycket sprit eller spara pengar? och tänk om spriten i så fall blir konfiskerad, då känner man ju sig ganska onödig? Hur mycket måste jag egentligen tjata på Viktor för att han ska skaffa det där tältet egentligen?

Jag känner dessutom hitills säkert över 25 pers som ska dit. Ödet får säga vem jag kommer att hänga med (förutom Vurre som är rätt självklar, vurre ska alltid hängas med, för han är ju sån, ni vet... skön).

dessutom har jag haft sömnproblem på sistone vilket har lett till meningslösa depressionsperioder där jag oftast kommer på mig själv med att inte egentligen ha något att deppa över. Jag är bara trött... liksom. Ungefär som Stan säger till gothkidsen i south park: "Do you feel depressed? Try living in a third world country".

Nu har jag förresten sett alla avsnitt av south park. En tv-serie som både är satir, kissochbajs, parodi och varierande på samma gång. Och de flesta avsnitt är otroligt bra. Tycker jag i alla fall.

Vad många radbrytningar jag gör.

Men det är ju kul?

Imorgon är det Onsdag. Onsdag är sovmorgon. Sedna inser man att man har tre feta timmar med svenska, engelska och matte under hela dagen.

Vilket är lite tråkigt.

Jag kollade statistiken och upptäckte att typ... 30 pers läser den här bloggen varje dag. Det märks inte, eftersom jag aldrig får några kommentarer.

så,  kommentera, gör er hörda och jag blir mer motiverad att skriva mer blogg. För det vill ni väl? Annars hade ni väl inte återvänt varje dag för att läsa min blogg?

Nähä.

Fuck you, jävla jantelagsföljare.

UKM

Det var UKM i lördgas/söndags, thank you very much. Jag lärde känna en handfull sköna människor och gick visserligen inte vidare till riksfestivalen, men det gör inte så mycket. När jag nominerade filmen till UKM-festivalen i Malmö visste jag inte ens att det fanns en regional och riksfestival :P

Men nu är det typ bestämt att jag och Olivia ska göra en scen nästa festival. Blir kanske en UKM i höst fick jag höra. Det vore grymt najs.

För övrigt måste jag verkligen börja göra klart regianalysen nu. också har vi svenskaprov om ordklasser imorgon. yippie.

oh well, purr på er alla.

Take the money and run!

Imorgon har vi svenskagrejs. vi ska skriva om en roman som vi läst. Eftersom jag var sjuk när vi fick all information om det så har jag ingen aning om vad vi ska göra. Så nu undrar man säkert... varför har jag inte frågat efter infroamtion om det?

Ja... den som visste. Man ska skriva om en bok under en lektion. Hur svårt kan det vara? Ja... jag har ju visserligen inte läst någon bok alls. får väl ta någon dantebok. eller nåt.

Håll koll på min youtubesida förresten. Jag kommer ladda upp fler klipp nu än någonsin. Bra sådana. ska leta upp gamla guldkorn och klippa ut dem. Så att ni kan skratta, gråta, skrika eller trycka på "back" knappen åt mina filmer.

Hur kommer du då dit? antingen den här länken: http://www.youtube.com/televiziaproductions

eller sök bara efter: jacquejacque, Joseph Pollack eller televizia

Reflektera

Jag har två halvliters folköl i min kyl till salu. De kostar 10 spänn stycket. Säg till om du vill köpa.

As if.

Igår var sådär härlig. Det var fotboll, grilla och kungsparken. Sedan hamnade jag och Viktor i samma sällskap som tre äldre killar som bjöd på whiskey och var allmänt lyckliga. Det var fint.

Sedan drog jag och Viktor och jag översov hos honom. Hela söndagsförmiddagen var jag hos Viktor, tittade på TV och levde lennart. Komediprogrammet "Tack gode gud" var ett bra koncept, men det hela är bara pannkaka. Mest eftersom till och med Johans Glans är tråkiga och inte kan improvisera ordentligt.

Jag och Viktor kände oss hemskt duktiga då och hade en extrem vilja att också få vara med i det programmet. För ja, vi hade kunnat komma på bättre idéer än att sätta piller i rumpan. Markoolio är så okul.

Just nu håller jag på att ladda in första filmen som är till bildarbetet, eftersom det avbröts mitt i förra gången av att datorn stängde av sig själv. Lyckat.

Innan såg jag 300. Hurra för den.

Godkvällers på er.

Rikskanovic

Igår var jag i Kristianstad. Och det var så jävla härligt. Jag var med Reve och Jim och gick runt på näsby och i stan lite. Kändes verkligen som in the old times! Och vädret var perfekt. Idag också. Vi gillar när vädret är bra. Jag har fönstret vidöppet just nu med Bob Dylan på hög volym, så att alla grannar får känna på.

Ikväll får man se vad det blir. Egentligen skulle ju folk hit, spela poker och ha det. Men nu blir det antingen svedala eller Erik-Cp som blir besökta. Hemlagad pizza och nya människor eller fotboll, öl och väl igenkända bra vänner?

vilket dilemma. Det är därför dagarna finns, så att man hinner bestämma sig för vad som hända skall på kvällen.

Oh well, we'll see.

Det är inte fucking okej. Okej?

För att Maj är den värsta månaden som finns. Vädret är skönt och bra. Man vill vara ute och älska med vädret och få utlopp för sina okristliga vårkänslor. Men icke sa nicke. Man måste vänta en månad med det, eftersom man måste plugga ijhäl sig först. Vi har mationella prov i matte som jag kommer att få IG i om jag inte tränar som en idiot på. Det kommer jag väl antagligen göra. Och få G+. För jag får aldrig VG. Jag kan kämpa hur mycket som helst, jag får ändå bara G+.

Det handlar inte om att jag har fel attityd och att "det kommer inte hända något om jag ser det på det sättet", fuck that. Betygsystemet är helt äckligt. jag satsar betygsystemet i nacken.

Också har vi prov imorgon om romarriket, vilket inte är alltför farligt eftersom romarna inte var alltför tråkiga. Synd att det handlar så mycket om arkitektur och skit att göra. historisk Ingenjörskonst är överskattat. Om det inte är en forntida bergochdalbana vill säga.

så varför skriver jag blogg när jag egentligen borde plugga?

Jag vet inte.

sen har vi prov i naturkunskap, svenska och annat sassy bajs. Också måste ens vänner hålla på att krångla så att en massa stela stämningar uppstår och annat obehagligt. Det tolererar vi inte.

Nej, jag vill ha gril, chill, öl och sommar just nu. Med glada människor utan såpaintriger.

Valbårg

Valborgshelgen har varit helt alkoholfri. Den ni. Efter grillet och chillet blev det plötsligt söndag. så stack man till pildammsparken och började släpa på stål, lådor, ljus, lampor, skruva in bultar, hamra och bygga. Dagen efter var jag med Hedda and Viktor och spanade in svenska akademien. Stod längst fram. Det var härligt.

Nästa dag var vi där igen åtta på morgonen och började riva ner scenen. Viktor tog svenska akademiens små handdukar de hade torkat svett på under konserten, det var lite läskigt. Men är man en fan, så är man! :D

Sen dess har jag varit på statoil och ätit glass, lyssnat på hip-hop och mest suttit vid datorn.

borde dock plugga historia... egentligen.