Mae good cider

De senaste dagarna har jag bytt dygnsrytm såsom alla andra lov. Men inte ensam! Den här gången har jag Vendela med mig. De senaste dagarna har jag varit med Vendela jättemycket. Ända sedan juldagskvällen framtill igår eftermiddag har vi varit tillsammans. Vi har sovit tillsammans, varit i Köpenhamn och badat. Det har varit ett par fantastiska dagar.

Snart nyårsafton, och det betyder att den här bloggen snart är två år gammal. Det känns ju lite... sådär.

Imorgon ska jag träffa Vendela igen. Hoppas febern har lagt sig. Jag bangar inte att smittas annars. Jag är kär i henne.

Jag brukade säga "Ho-ha" och gör det ibland. Jag trodde dte kom från "Fjärilslarven" en låt av James Hollingworth och Karin Ljuman. Besvikelsen blev stor när jag upptäckte för kanske ett halvår sedan att det inte ens var med. Jag inbillade mig att det fanns och kom på uttrycket själv.

Nu visar det sig dock att ho-ha är med i en annan låt som heter "Jag vill höra sånger" av samma artist och kommer därför från där jag trodde fast från en annan låt. Helt amazing.

Godnatt. Imorgon ska jag till Åhus och chilla med kusiner.

Julafton 2

I överlag är jag nöjd med julfirandet. Jag fick ganska lite presenter i jämförelse med förra år, men eftersom vi förmodligen ska till Israel i sommar så tål jag det mer än väl. Jag fick 1100 kronor (200 på rabattkort och 100 kr till en mobilfyllning. gillas!) ett par tillräckligt långa byxor och ett par ordentliga skor ska införskaffas med dessa pengar. Hålen i skorna som bakades fram på tvåmilsfärden mot hässleholm (som jag för övrigt åkte förbi med bil för ringa två timmar sedan) är ganska nasty och inte riktigt rustade för vintern.

 Jag fick en pizzasalladland t-shirt. Och varför fortsätter mina föräldrar med att köpa den senaste harry potter boken och filmen varenda år? Jag gillar inte ens Harry Potter-filmerna. Roskilde och emmaboda är givet i år.

För övrigt lider jag av en väldigt olidlig känsla just nu. Vendela är 20 minuter med cykel ifrån mig, och jag kan inte åka dit.

Julafton

Jag ska upp om cirka fem timmar och åka till Hässleholm med ett tåg. Då får jag skjuts av kusin Robin till mormors ställe där jag kommer äta julmat, titta på kalle anka, umgås med släkt, sakna Vendela väldigt mycket och kanske öppna ett paket eller två.

Jag fick en massa bra musik av min bror idag till min coola stationära dator. Helt sjukt. Jag har nog världens bästa musik på den datorn. Skojar inte. Kolla in den själv, om du är tveksam efter att ha tittat igenom vad min musikdator har att erbjuda så måste du lyssna på ALLT du inte känner till tills du är total övertygad. Och när du väl är övertygad kom du att vilja lyssna igenom allt du inte känner till ändå. Så du har ingen val. Du måste lyssna på mina tolv dagar musik jag har på min stationära dator. Annars är ditt liv inte fullständigt! Förstår du!?

Smått oseriöst inlägg. men klockan är fyra och jag är trött. eller är jag det? Jag vet inte.

Mfah!

Jag hade en helt otroligt underbar gårdag kan jag informera alla bloggläsare om.

Det går väldigt bra nu.

Nyårsafton

2003:

Jag gick i sjuan. Jag kollade på "I hetaste laget" med Marilyn Monroe. En bra film. Sedan gick jag ut och träffade Jim. Klockan slog tolv. Alla smällde raketer. Vi med. Sedan var vi uppe sent på natten och smällde ännu fler raketer. Vi skrattade. Det var en härlig kväll

2004:

Jag är inte säker på denna nyårsafton faktiskt. Det var i 8:an i alla fall. Jag är ganska säker på att jag var med Victor. Smällde såklart en jävla massa raketer, eftersom han fick en massa för billigt pris från en cykelaffär i krogarna (?). Men mer än så här minns jag faktiskt inte...!

2005:

Först drog jag till Victor. Michael var där. Victors föräldrar bjöd på skumpa. Vi smäller raketer och säger hej till Elin. Sedan åkte dem iväg någonstans. Jag, Michael och Victor super i Victors källare och blir alldeles jättefnissiga. Jag tror det var andra eller tredje gången jag var full. Jag får på fyllan för mig att gå hela vägen från Victors hus till Österslöv (går att jämföra med att jag skulle få för mig att gå härifrån i Bunkeflostrand till Malmö city). Jag sätter på låtar på min mobil och sjunger högt hela vägen. Väl framme träffar jag Julia, Elin, Oskar, Tobbe och Emil. Ni kan läsa mer om denna kväll i det väldigt tidiga inlägget "Men det var ju bara en busringning".

2006:

Stor fest i Kristianstad. någon bajsar i en papperskorg, vi lägger våta clemetinbitar på sovande människor, jag hittar min jacka jättevåt i leran fyra på morgonen och vi åker hem med tåget som går sex på morgonen. Den bästa stunden var när jag, något berusad på jazztobak lägger mig ner och lyssnar på Velvet Underground. Det var underbart.

2007:

Någon som vet en fest?

Nästan nostalgiskt, men bara nästan

Min stationära dator har varit avstängd väldigt länge. Att använda den är som att åka flera månader bakåt i tiden då jag endast använde den. Jag laddade hela mobilen full med musik som jag brukade lyssna på för ungefär ett år sedan.

Det fanns en tid i våras. Tidigt på våren tror jag, som jag, men min nya mobiltelefon med 1gb musikminne lade in en särskild spellista som jag kallade något jag inte riktigt minns. Det började på "Ni" vill jag minnas. Hursomhelst, denna spellista användes i ett särskilt syfte. När jag kom hem från skolan på exempelvis teaterperioden (särskilt då) var jag ofta fruktansvärt trött. Jag kommer hem från skolan raka vägen, går in i mitt rum utan att hälsa så mycket på min mor som oftast är hemma, drar ner persiennerna, lägger mig i sängen och sätter hörlurarna i öronen. Där ligger jag, vilandes i ett mörkt rum, lyssnar på den här särskilda spellistan med lugn, och oftast ganska deprimerande musik. Där låg jag trött i min ensamhet och tyckte synd om mig själv.

Idag lyssnade jag på många av de låtar jag brukade lyssna på då. När jag hör på dem låtarna nu så tänker jag på hur mycket bättre jag har det nu.

Slutet av våren hade varmare temperatur och jag mår bättre.
Sommaren har aldrig varit bättre.
Hösten har varit över förväntan
och december har aldrig varit så här bra. Aldrig. Jag kan till och med säga det utan att veta vad som kommer hända under resten av månaden. Den här månaden kommer ändå vara mitt livs hitills bästa december. Jag är dunderförälskad i Vendela. Det är jag.

Kanondirektiv (en rubrik som gillar dig)

Jag ville skriva ett blogginlägg men kom inte på något. Så nu gör jag EXAKT SAMMA SAK som Vendela fast vice versa. Här är alltså ett par förslag på vad jag skulle skriva om, jag skriver lite om alla:

1. Stockholm

En stad mitt i smeten. Jag har skrivit en artikel om Stockholm: http://www.freewebs.com/esteter/platser.htm

Stockholm är tre gånger större än Malmö.

2. Mitt täcke

Den byter örngott ibland och är livlig. Jag får plats under den, men ibland sticker fötterna ut. Kommer inom snar framtid att delas med en viss Vendela, när hon orkar ta sig till Bunkeflostrand.

3. Vendelas täcke

Det är stort och har hjärtan på sig. Jag gillar att dela det med Vendela.

4. En lista på vad jag ska göra när jag kommer hem

a) Pussa Vendela
b) pussa vendela en gång till
c) pussa vendela en tredje gång
d) ta bussen hem
e) ta en dusch
f) inte ladda ner prince of persia
g) sova

5. Mat

Finns i alla former och konsistenser. Går att äta.

Mitt namn

Jag kallas annorlunda saker av olika männikor. Så är det faktiskt.

Jag kallas Yossi av:

Israeler, malmövänner, övriga sverige (framförallt småland, men minst upplands väsby och norrland)

Jag kallas Joseph av:

Mina tidigare malmövänner, min familj, min flickvän, kristiastadvänner, släkten och HELA Stockholm.

Jag kallas Jude av:

En del av mina vänner. Vissa kallar det mig regelbundet som till exempel Alma från Lund och en del av Viktor Högmans polare. Kallas även för judefarfar och judejävel av en del gamla kristianstadvänner.

Jag kallas "Jossen shark" av:

Martin Lovén, och för det älskar vi honom.

Jag kallas Lecke av:

Elins pappa.

Jag kallas Yoshi av;

Fulla människor som inte orkar lära sig säga Yossi

Vendela

Jag är kär i henne. Hon är kär i mig. Eller så luras hon. Hoppas inte det.

Jag är glad i alla fall. Gladare än vanligt. hah!

Fredag, lördag och konsekvenserna.

Fredag var bara väldigt bäst.

Lördag var sinnessjuk.

Söndag var sinnessjukare (!)

I lördags blev jag i alla fall officiellt un-single. Vilket är underbart.

Festen hos Hedda var sjukt härlig. Folket var jättefulla när vi kom dit. Man åt ostbollar och dansade. Ariel och jag drack öl. Jag pratade med en utbytesstudent. Jag och Ariel gick sedan 22 kilometer i regnet. Jag hade kunnat skriva om allt väldigt detaljerat och sådär. men jag orkar faktiskt inte just nu.
 SYND!

jag har feber. men det är okej.