Jag flyttar!

Kommer härmed blogga på den här adressen: www.freewebs.com/esteter/yossisblogg.htm

Så följ den noga, mina vänner. Den kommer vara mer aktiv än vad den här har varit.

Malmöfestivalen - Sammanfattning

Fredag:

Johanna kommer från Göteborg och vi ser på Caesars tillsammans med Ariel, en norrlänning och några fler. Tappar mina glasögon under "Jerk it out". Norrlänningen tar bort smuts och rätar till dem på ett oerhört proffsigt sätt direkt. Han säger "Jag brukar också ha glasögon" och ger dem tillbaka till mig i perfekt skick. Sedan drar jag och ser på SoKo som var helt underbar. Håller ett tal till Elephant Machine's spelning och det blev nog grymt snyggt med övergången från mitt tal till låten "Close". Johanna försvinner hela tiden men återfinner henne vid 3 då vi åker hem. Hon är jättefull och däckar redan på bussen. Woo!

Lördag:

Jag och Johanna åker in ganska tidigt, då hon vill titta på turning torso. Vi träffar sedan Gustav och drar till manegen för att titta på Thomas Öberg, där jag även hittar Ariel. Chillar ett tag med Ariel och Johanna, för att sedan dra mot centralen där jag ska möta Anna. När jag vi kommer tillbaka till mölleplatsen har Johanna stuckit med några killar till looptroop för att därifrån ta bussen hem. lol. Jag tittar på alice in videoland en stund med Anna och en vän till henne. Röjer runt på mölleplatsen efteråt. Minns inte riktigt hela natten, men jag gissar att jag tog en sen buss hem och somnade.

Söndag:

Åker in tidigt eftersom jag vill se Mindcrash som är mina vänner från Kristianstad på m/s mölle-båten. Drar dit med Vendela och upplever att ljudet än en gång är dåligt på båten. Men en trevlig spelning minsann! Drar sedan tillbaka till Vendela och hänger där en stund. Springer sedan till mölle för att träffa Ariel och Alma, bland andra. Jag minns inte så mycket mer från den här kvällen.

Måndag:

Sitter en bit ifrån Miss Li och dricker öl med Ida. Ariel är opepp av någon anledning. Jag drack mycket öl.

Tisdag:

Träffar Spiken och lite fler folk vid fontänen, för att sedan dra mot dropkick murphys. Moshar loss och har roligt. Mot natten mår jag dåligt och vill mest åka hem.

Onsdag:

Köpte öl på eftermiddagen med Ida och drar raka vägen mot mölleplatsen där jag träffar folk. Går och ser Babian som var skitbra. Minns inte mycket från den här kvällen, på ett bra sätt.

Torsdag:

Möter upp Anna och Henry på stationen. Vi drar till mölleplatsen och träffar Ariel. Jag dricker öl och sedan går vi och ser niccokick, som var riktigt bra live. Anna drar sedan hem, vilket var synd. Men jag hade en riktigt kul kväll faktiskt.

Fredag:

Var på bröllopsfest som var riktigt kul. Jag kanske drack... tio fördrinkar. Jag vill understryka att de var väldigt svaga. Men efter lite vin & öl på bröllopsfesten så drar jag därifrån vid ett-tiden på natten med min kusin Simon. Trots att jag bara var inne på malmöfestivalen den här kvällen i typ två timmar, så var det här en av de få nätter då jag verkligen kände "malmöfestivalskänslan". Oh, i've missed it so.

Saker som hände under malmöfestivalen, men som jag inte minns vilken dag/dagar det var på:

- Jag och Cp-erik drar spädbarnsskämt
- Polisen kommer på mig när jag kissar utomhus. Jag slipper böter eftersom jag påstod att jag onanerade och att "det inte kom ut någonting, jag lovar". De sa att jag var dum i huvudet och lät mig gå.
- En massa mystiskt bråk sker helt plötsligt vid casinot.
- Bananpågarnas "Flickvän sökes" blev stulen, och jag var vittne. Men en ny skylt var uppe dagen efteråt.
- Jag har roligt med Alma, Jennifer och Karin någon kväll. Vi står vid ingången till toaletten och pratar jättelänge
- Lisa! Lisa bjöd mig på öl någon kväll. Det var snällt av henne. Och i övrigt den enda jag kunde prata med utan att hata mänskligheten när jag var som mest opepp under någon kväll eller två. Det tackar jag för.
- När punkarna spelade "Charlie the unicorn" ur deras stora högtalare. Alla blir som galna.

Malmöfestival

Om ungefär tio timmar kommer jag träffa Johanna som kommit ända från Göteborg för att hälsa på mig (och malmöfestivalen). Jag borde se till att sova lite så att man orkar med morgondagens bravader.

För idag köpte jag ett flak öl som jag ska avnjuta under veckan (svart harboe-öl är ju så gott). Schemat ser ut ungefär så här:

Imorgon:

Caesars 19:00 - Jag såg deras enda kända låt (jerk it out) på siesta av en slump, men man lär väl dras dit av alla andra som kommer springa dit. Om jag dock inte druckit upp min öl än så tänker jag sitta envist kvar eller låta någon passa dem åt mig. Möllescenen släpper ju inte in någon form av dricka.
SoKo 20:25 - Ställde in på emmaboda, och nu plötsligt kommer hon hit istället. Bara hört ett par låtar. Men det är franskt och bra. Klart man svänger förbi.
Billie the vision & the dancers 21:25 - Eventuellt. De är inte så roliga live egentligen och jag är inte heller så inlyssnad på dem. Men om man är på det humöret så...
Elephant Machine 23:59 - Gustav, Simon och Anton kommer inta m/s möllescenen och jag kommer ha ett tal innan för att värma upp publiken lite. Hoppas det går an.

Lördag:

Pugh Rogerfeldt 19:30 - Jag tänker inte missa puggan för allt smör i småland. Man lär inte få så många fler chanser att se honom live.
Alice in videoland 21:30 - Lär ju ha varit jättebra på emmaboda. Så om jag är med rätt folk... absolut!
Timo Räisinen 23:30 - spelar på stortorget och det är ju en bit att gå. Men jag har lovat Anna att jag ska se på Timo med henne.

Söndag:

Mindcrash 16:00 - Philip Påhlsson från min gamla högstadieklass spelar med sitt band från Kristianstad på m/s mölle, får jag absolut inte missa.
Veronica Maggio 20:45 - Nja. Kanske

Måndag:

Miss li 18:00 - Jag tror jag skippar miss li faktiskt. Måndag kommer vara sista riktiga sommarlovsdagen och jag tänker partaja sönder den här kvällen och förmodligen inte se ett enda band. Men lär väl ändå dras med mängden och kolla på svenska akademien 21:30 på stortorget.

Tisdag:

Ane Brun 18:00 - Nja. lär väl snarare köa vid den här tiden till.
Dropkick Murphys 19:00 - Malmöfestivalens absoluta höjdpunkt. Blandar punk med irländska folkvisor. Har dessutom lyssnat igenom alla deras skivor, mer eller mindre. Förutom deras senaste. hah.
Chords 20:30 - Vill gärna dra dit med Reggae-cp-konstnärs-Erik.
Moneybrother 21:30 - har lyckats missa honom live tillräckligt många gånger. Borde i alla fall svänga förbi.

Onsdag:

Kaizers Orchestra 20:30 - de sjunger på norska! Det måste vara kalas.
Babian 22:30 - Känns konstigt att de spelar så pass sent. Babian är ljusa, galna och grymma. En av de bästa spelningarna på emmaboda och jag är ju lite "tjenis" med bandet nu efter att jag snackade med dem och fick en skiva av dem senare den kvällen. Det lär nog bli rejv.

Torsdag:

Orange goose 18:00 - Karin sjunger ju! Och Joel är med. Får jag ju inte missa.
Flogging molly 19:00 - Ironiskt nog spelar dessa ungefär samma musik som dropkick murphys, fast de är ett snäpp sämre.

Och nästa fredag ska jag på min syster Annalills bröllopsparty. Det känns en aning nervöst eftersom jag tydligen ska sjunga "wish you were here" med pink floyd. Jag är säker på sången, jag kan den utan och innantill. Bara det att efter malmöfestivalen lär väl min röst vara totalskadad efter att ha ropat så mycket i publik. Nåväl. Det går nog bra.

Tack och lov

Jag sitter och funderar på om det finns något att blogga om. Jag har kommit fram till att det mesta jag har lust att skriva gör jag på min hemsida. Jag hade lika gärna kunnat skriva det här. Visserligen på ett annat sätt, men ändock.

Så jag vet inte riktigt vad jag har den här bloggen till. jag beskriver festivaler och andra sorts minnen, mest för att  kunna läsa det själv senare. Jag skriver inte ens så ingånget och detaljerat så...

jag vet inte. Den här bloggen, mina vänner. Är den något att följa egentligen? Jag känner att den inte uppfyller något syfte till dess läsare. Hur många ni nu är.

Ibland...

...Ibland får jag sådana där ryck då jag plötsligt jobbar hutlöst mycket med min hemsida. Inatt har jag skrivit 15 nya artiklar och uppdaterat huvudsidan. Kolla in på:

www.freewebs.com/esteter

Emmaboda -08

orkar inte riktigt berätta om exakt allt som hände i rätt ordning. Så jag nämner bara en massa roliga saker som inträffade:

  • Jag träffar på indierapparen CK och säger "Tjenare CK!", han säger "hej! Ska du gå och se SMK nu eller?", jag svarar "Nej, tänkte mer gå till campet, hämta öronproppar och köa till justice." ck: "SMART!" Det var roligt.
  • När en full kille ramlar ut ur bajamajan med något brunt på händerna och börjar jaga mig. Jag blir livrädd och springer långt därifrån.
  • När jag såg Babian. De var helt underbara live och jag stod längst fram och peppade. Efteråt träffade jag Conny och trummisen i bandet och fick en skiva av dem helt gratis. Det var fint.
  • Cobra Charlie. Startade torsdagen till något som roskilde aldrig kunde göra.
  • Killen i langosvagnen som jag blev kompis med. Gav mig "trasiga langos" varje gång jag gick förbi och sa att jag var hungrig. En gång fick jag tre stycken på en gång. Skitkonstigt.
  • När jag vaknade till "Nu är det väl revolution på gång".
  • När jag och Simon sista natten terroriserade vårt camp, kastade toapapper, tältpinnar och ropade "Ptrooo! Ptrooo!".
  • När Ossian, Robin och Jens brände upp  vår flagga. Dagen efter blev jag jättesur.
  • När jag sjöng om makrillmackor
  • När jag träffade André och Petter och citerade en jävligt rolig sak som hände förra året väldigt mycket. Tyvärr så var ju inte Kalle där.
  • Hah! och jag minns inte så mycket mer just nu. Jag hade sjukt roligt, i vilket fall som helst
Återkommer nästa år om det inte krockar med tågluffen.