Roskilde

Imorgon bär det av! Tänkte börja packa idag, så jag tänker skriva här vad jag har i packningen:

1. Sovsäck
2. Liggunderlag
3. Tält x2
4. campstol
5. cd-spelare
6. våtservetter
7. toalettartiklar
8. cd-skivor
9. R14 batterier x8
10. T-shirt x5
11. shorts
12. gummistövlar (eller lägger kanske skorna istället och har gummistövlarna på vägen dit?)
13. Strumpor x3
14. Kalsonger x5
15. Tjocktröja
16. trangiakök
17. bortaboken 2
18. vattendunk
19. vattentätsspray
20. T-röd

Jag tror det var allt! Kommer bli väldigt heavy. Önska mig lycka till.

Skägg

Tänk om man hade haft skägg. Sedan spyr man på en flygplats. Så måste man sitta där på flygplanet och känna lukten av spya i skägget hela resan. Det vore inte så jävla roligt.

Och vad är grejen med fotbollspelare som har skägg? Ser suspekt ut. De gömmer något. Jag vet det.

Pepe

Kollade på Tyskland - Portugal matchen och blev sjukt besviken. Jag älskar ju portugiserna!

Men det värsta var väl när jag gick och gjorde mackor under matchen och den portugisiska spelaren "pepe" får gult kort. Min pappa (som heter Peppe) utbrister skämtsamt "Men jag är ju inte ens med i matchen!" och mamma säger "Vad gör du Peppe? Får gult kort!". Och sedan småskrattar de lite åt sig själva.

Varje helg inbokad!

Jag har kommit fram till att jag har varenda helg under resten av sommarlovet inbokad, på ett eller annat sätt. Jag kan visa:

20-22/6:e:
Den här helgen ska jag fira midsommar hos Anna. Sedan är det min 18-års fest på lördagen på klagshamnsstranden och på söndag ska jag vara med familjen och fira att jag är 18. Svänger kanske ner till videomix och gör så här:

Jag: Ett paket corner, tack
Han: Ja, okej. Har du legitimation då också?
Jag: Javisst, här.
Han: okej, det blir fyrtio spänn
Jag: Nej jag vill inte ha cigaretter. Ville bara visa att jag är 18 nu.
Han: Jaha. Okej.

27-29/6:e:
Nästa helg vet jag inte vad jag ska göra på fredagen. Men på lördagen drar jag, Ariel, min syster och alla andra som kan/vill ner till Köpenhamn och sedan vidare till Roskildefestivalen. Då ska vi köa tills de öppnar och lägga upp våra tält på east. Det kommer bli så sjukt härligt.

4-6/7:e:
Roskildefestivalen för hela slanten. Åka sedan hem dagen efter, utsliten och lycklig, förhoppningsvis. Kommer att se Judas Priest, Neil Young, Enter shikari, Lykke li, Grinderman och en massa andtra, vilket är helt sjukt.

11-13/7:e:
Drar förmodligen ner till Kristianstaddagarna. Om jag inte blir funktionär så försöker jag nog planka in på tivolirock. Om jag lyckas med något av det så kommer jag få se De lyckliga kompisarna och Petter live. Haha.

18-20/7:e:
Jag drar till Öland! Kommer få träffa Lovisa, Erik, Torsten och Jakob från camp öland! Köpte biljetter dit igår. Kommer bli så sjukt härligt att träffa dem igen.

25-27/7:e
Enda oplanerade helgen faktiskt. Kommer väl peppa emmabodafestivalen hela helgen och bara lyssna järnet till Justice.

1-3/8:e
Emmabodafestivalen! Åka hem på söndagen då. Och ta igen mig på den korta tiden jag har innan jag och Ariel drar till:

8-10/8:e
Way out west! Vi kommer förmodligen dra till Liseberg dagen efter också. Det kommer bli kalas.

15-17/8:e
Malmöfestivalen.

22-24/8:e
Sista malmöfestivalsdagen. Och vara arg på att skolan börjat igen.

Mina vänner, det ser ut som om den här sommaren kommer slå förra året som var mitt livs bästa. Om inget jättehemskt händer. Men det tänker jag inte tillåta.

03:40

Jag sitter och lyssnar på enter shikari. Jag är hungrig. Jag har precis skrivit en artikel till min hemsida och sedan har jag också blivit berörd av en text.

Det är läget. Nu ska jag äta nudlar.

18:e juli ska jag till Öland. Det kommer bli skitkul.

This is the first day of my life

Idag var jag hos optikern. Om en vecka eller så kommer jag bära glasögon. Spännande eller hur? Idag fick jag ett "ryck" och laddade ner "Bright eyes - first day of my life". Den är sjukt bra. Se själv:

This is the first day of my life
I’m glad I didn’t die before I met you
But now I don’t care I could go anywhere with you
And I’d probably be happy

Just det. Bra låt. I alla fall, jag har 18-års fest snart. På klagshamnstranen kommer denna kväll vara engångsgrillar, filtar och fina människor överallt. Om det blir dåligt väder så börjar jag slåss. Men nej, det blir inte dåligt väder. Det får inte bli dåligt väder. Jag tillåter det inte.

Idag har jag sökt sommarjobb. Haha. Men bättre tidigt än aldrig, eller hur? Har knappt kunnat få några sommarjobb eftersom jag köpt festivalbiljetter till hela sommaren i stort sett. Nu kommer hela vårens galna sparande att löna sig. Skönt. Det kommer bli lovely.

Igår fick jag dessutom mitt sommarkort. Man kan åka gratis till Laholm med det. Man blir glad.

Jag kan bada när jag vill.

Vi har inget badkar här hemma, men jag kan ändå bada när jag vill. Hitills har jag endast haft tillgång till havet som ligger en 20 minuter härifrån om man går. Kanske 5 minuter med cykel.

Men nu till huvudsaken: En granne ett kvarter här ifrån eller så, har precis byggt klart sin pool. Jag kan alltså vilken kväll som helst springa ut naken mitt i natten, hoppa upp på elboxen framför staketet, hoppa över staketet, doppa mig i poolen, hoppa tillbaka till gatan och sedan springa hem blöt och glad.

Hemresa från bjärred-strand

På vägen hem från Bjärred igår där vi firade min brorsas födelsedag, badade och åt fisk så började min far fråga mig om när jag tänkte ta körkort. "När jag har råd", svarade jag skeptiskt. Pappa var inte nöjd, så han frågade vad jag visste om vägskyltar. "Allt", sa jag ironiskt. Men denna ironi förstod inte min far, så varje gång vi åkte förbi en skylt så  frågade han högt "Vad betyder den där skylten? Vad måste man göra då? Vad ska man tänka på?"

"ÄÄääeeh... jag vet inte", svarade jag. Då började han förklara vad vägskyltarna betydde och det var ju ganska ointressant. Tills han kom till den punkten att han berättade om någon gul skylt som betyder att man under hela vägen inte behöver låta någon annan gå före. Då sa jag "Så då kan man ju bara köra på". Pappa svarade "Nej, det kan man inte! Även om man inte ska visa överträde så måste man sakta ner för att förhindra olyckor. För i trafiken har du inga rättigheter, du har bara skyldigheter."

Detta fick mig att skjuta upp mitt intresse för att skaffa körkort. ett år eller så kanske.

11:34



En dag kommer jag också vara så här cool, var så säker.

Hey! Whey!

Igår var jag på studentfest i Arlöv. Det var Astrid som firades. Det bjöds på mat och vin. Vinet var faktiskt så pass gratis att jag blev mer full än jag varit på kalaslänge.

Jag och Ariel var så tokiga att vi köpte en ask julchoklad med inbyggt pussel i studentpresent. Astrid blev faktiskt jätteglad! Jag spenderade kvällen med att skratta med Ariel, skrämma livet ur Astrids lillebror och prata med deras far om konst och existensialism. Jag minns inte exakt vad vi talade om, men jag kände mig smart. Fyllesmart.

Imorse när jag vaknade var jag fortfarande full. Gick till mcdonalds och åt en eggmcmuffin som mest gjorde mig illamående. Väl i skolan så fick vi proven tillbaka och jag satt och skrattade med klasskompisar. Det var fint!

Nu har jag typ ingen skola, och funderar på att banga avslutningen, bara för att göra ett statement. Jag sitter här hemma och lyssnar på LCD soundsystem istället. Hahahaha.



Ikväll bär det kanske av mot Lund eller KB. Kanske båda två? I helgen är det i varje fall släkten för fulla muggar. På fredag ska vi åka någonstans (?) jag minns inte vart. På lördag är det värzta släktkalaset här. Även för mig. Så jag kommer kanske få en trisslott eller en femtiolapp av mina snåla släktingar. När mormor och alla barn åkt hem så drar de dock fram öl & vin. Öl & vin är bra, när man är på humör!

Nästa vecka ska jag och Ariel kanske på en studentfest i Ängelholm, för övrigt. Sjukt random. Annars vet jag inte vad som händer härnäst. Vart vindarna för mig... kanske Svedala, kanske stan, kanske stanna hemma, kanske till dig...?

Bwano!

Jag gick till kylskåpet precis för att hämta en päronsplitt. Väl där, hållandes glassen i handen, kom jag på att jag var tvungen att gå på toaletten. Jag gick trevande mot toaletten, öppnade dörren. Lät den vara öppen, ty jag är ensam hemma. Satte mig ner, kissade. använde glasshandens armbåge att hindra pappret att rulla vidare, när jag drog till med andra handen för att torka. Jag reser mig upp.

Jag upptäckte att jag nu måste ta på mig byxorna. Eller måste jag det? Jag måste använda båda händerna och jag tänkte "Nej! Jag måste klara det här med endast en hand!"

Så jag gick småtassande tillbaka till rummet, ätandes glassen samtidigt.

Och nu sitter jag här med byxorna av. När mina föräldrar kommer hem och öppnar dörren kommer de fördmodligen tro att jag precis har onanerat. Men så är ju förstås inte fallet. Det är så mycket oskyldigare än så.

Förmiddag

Idag hade jag mitt absolut sista prov i 2:an. Samma dag som andra skolor slutar helt och hållet. Känns en aning surt... Men provet är över! och det enda som är kvar av skolan är detta:

1. Paddla kanot på idrotten imorgon kl. 08:15
2. Cykla ner till heleneholm, rensa skåp, få kulturprovet tillbaka och lämna in böcker
3. Avslutning den 11:e juni som nästan är en vecka senare

Jag vet inte, men det känns som om jag borde skita i avslutningen. Eftersom de flesta lärare ger betygen helt sent så kommer dem ändå på posten senare. Eller... jag vet inte hur det fungerar. Men att sitta i en varm aula, lyssna på biträdande rektor Lasse T med sina skelande ögon och musikkören känns inte helt tilldragande.

Och eftersom jag knappast får några pengar för "Estetiska initiativ" i år, till skillnad från förra så känns det hela väldigt meningslöst.

Jag kan ju sitta hemma och lyssna på LCD soundsystem istället. Precis som jag gör nu:

LCD soundsystem för hela slanten.
Bra kille, den där LCD soundsystem (?)

Hej

Jag sitter och lyssnar på soundtracket till "eternal sunshine of the spotless mind" och kan fortfarande inte riktigt börja plugga. Nu vet jag dock vad jag ska läsa och plugga när jag väl gör det. Skönt med sovmorgon i alla fall. Och efter provet imorgon kan jag däcka i filmkunskapssalen om den skulle råka vara tråkig eller att jag sett den innan.

Har precis laddat ner lite filmer som jag tänkte se de närmaste dagarna. Varför ser jag bara på oseriösa hollywoodfilmer nu förtiden? Det är som om jag inte längre orkar ta mig orket att se bra filmer.

Men nu när syster är hemma så kan jag i alla fall motiveras till att göra det lite oftare nu kanske. Skulle egentligen sett någon rysk remake på "12 edsvurna män", men det går ju inte för sig. Jag ska ju plugga. Fast sen gör jag ju visserligen inte det. Jag hade säkert hunnit se två filmer under den tiden jag suttit vid datorn och gjort nästan ingenting.

Fast jo, jag har gjort en väldigt viktig sak idag. Jag tog liksom tag i mig själv.

Och jag mår liksom bra. Nöjd med livet faktiskt. Jag hade väldigt nyligen en återkommande ångestkänsla av att allt var meningslöst och att mitt intresse för film, teater, skriva, musik och festa (!) försvunnit.

Men det har kommit tillbaka. Jag ser fram emot att vara med i (minst) tre teateruppsättningar i trean, göra fler filmer och fortsätta skriva på min välbesökta hemsida.

Den 6:e ska jag dessutom hålla ett tal innan sushi suicide intar stapelscenen i västra hamnen. Om jag förbereder det rätt kan det bli jävligt bra. Jag är bra på det där med att prata inför folk om jag är beredd på det.

En rolig grej är att jag de senaste tre dagarna loopat "Jag har varit i alla städer" med Håkan Hellström. Och den är... så bra. Verkligen. Ah, gud. Jag vill ha lördagnatt igen. Eller var det söndagmorgon? Det var fint i alla fall. Superfint.

Läget känns bra

Jag har sista provet imorgon. 4:e juni liksom. Eftersom man läser teater i block så får man färre lästimmar och lärarna har rätt att ge betyg senare. Bittert! Så jag borde egentligen läsa samhälle nu, men sitter fastklistrad och läser en annan blogg. Som jag försökt lurka fram sedan i söndags. Jag är nog bäst i världen på att googla. Helt sjukt att jag hittade mig fram på så få grunder. Jag är nog bäst i världen.

Jag har en störtskön filmidé som jag kom på igår. Ska nog få Anton att filma den med mig nästa gång jag besöker Kristianstad. Haha, nej men på riktigt! Det är en jättebra filmidé.

En rolig grej med mina filmer är att de alltid låter skitdåliga när jag berättar om dem, men folk förstår när resultatet framgår. Åh, de förstår.

Nu ska jag försöka läsa lite mer samhälle och lyssna lite mer på... vad fan lyssnar jag på? En playlist! Just nu är det The clash och även lite Daniel Johnston. Den där Johnston! Vilken snille!

Han är en sån där lite okänd indiefigur som inspirerar andra som blir jättekända. Kurt Cobain till exempel.

Don't let the sun go down on your grievances
Respect love of the heart over lust of the flesh
Do yourself a favor: become your own savior
And don't let the sun go down on your grievances

Orkar jag blogga ännu mer? Ja! Jag är på blogghumör. Allt för att skjuta upp pluggandet. Jag fick världens finaste komplimang på leet idag. en kille skrev i gästboken att han hade läst alla artiklar på sidan och att han älskade oss. Sånt gör mig så lycklig. När folk orkar engagera sig i något de inte vet något om. De ger något en chans liksom.

Jag brukar göra så, ibland. Bara för att det händer så sällan och för att alla andra bara bryr sig om de som är kändare. De som redan har publik. Alex Schulman liksom. Hans kommentarer på hans blogg har liksom blivit en sorts reklamsida eftersom det är så många som läser hans blogg. Men jag skiter i kommentarerna. Alex Schulmans blogg är skithärlig. Precis lika bra som den var på aftonbladets sida. Kanske lite sämre. Men bara lite.

Jag följer faktiskt inga andra kändisbloggar. Det känns som om alla inriktar sig för mycket på mode. och då är det antingen skittråkigt eller så får man bara ångest för att man inte har råd att köpa skiten. och vem vill ha ångest? Inte jag i alla fall.

HAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHA.

Jag ska paddla kanot på torsdag. det kommer gå åt pipan precis som förra året, känner jag på mig. Vi åkte liksom sicksack in i alla stenar då. Men det blir säkert kul ändå.

Sen är det roskildepeppen som kryper sig på, tivolirock i k-stad, bob hund i Helsingborg, Öland någon gång, emmaboda, way out west, malmöfestivalen och kanske, kanske någon gång däremellan hinner jag besöka Halmstad.

Jag hoppas det i alla fall.

Puss!