Drömmar

Nu ska jag berätta om två jätteläskiga drömmar jag haft på senaste tiden.

Nellas hus
Min kusin Nisses hus
och ett hus jag har sovit i, i bro (ligger nära Stockholm) en natt

Blanda de här tre husen så får vi det huset som jag var i. I den första drömmen ligger jag i ett mörkt rum, jag har nog precis vaknat. Det finns ett rektangulärt fönster på sidan nära taket i andra sidan av rummet. Ljuset utomhus är sådär sommarskärgårdsnästaninnangryningljus. Tänk dig att det är sommar, du vaknar tre på natten och du tittar ut genom fönstret, det är ungefär lika ljust som det var nio/tio på kvällen. ungefär så ljust var det, inte mörkblått, men inte ljusblått heller. Bara...blått. Det konstiga var att inget av ljuset kom in i rummet, rummet var bäcksvart. Jag går ut ur rummet, det är ljust utanför. inget av ljuset går dock in i rummet. Jag går uppför en trappa, jag befinner mig tydligen i ett radhus. det finns en trappa upp på andra sidan. jag svänger åt sidan och kommer in i ett kök. lådorna, spisen och diskmaskinen ser gamla ut. har för mig skåpen var gula. längre fram finns det ett köksbord där fyra människor som jag känner väl sitter och äter frukost. Det är sommar utomhus nu. och det är soligt. jag sätter mig ner och äter frukost med dom. mer minns jag inte.

Det som skrämmer mig var att jag inte hade en aning om var jag var någonstans. Ni ser att det är en blandning av de tre jag nämnde innan. Köket var helt klart från Nisses hus, hallen var helt klart det huset i Bro. Rummet jag befann mig i först kändes verkligen som Nellas rum även om fönstret hade fel form. och de andra rummen påminde om Nellas hus, även om det fanns en del saker som var annorlunda. trappan upp till exempel, och utseendet på köket.

Det kändes verkligen som när ett par kompisar bestämmer sig för att sova över hos någon. jag somnar alltid sist och vaknar också sist, eller först. De fyra vännerna lämnar rummet och mig. Och av någon anledning är rummet mörkt, när det inte borde vara mörkt, och av någon anledning är det mörkare utmohus än i köket.

Inget direkt konstigt hände i drömmen kanske. Men allt var så detaljerat, så när jag tänker tillbaka på det hela så kommer jag att tänka på en massa gamla saker som hänt.

bland annat:
1. När jag sov över hos min kusin i deras hus ute i skärgården och jag för första gången är uppe hela natten och läser bamse (jag var åtta år) och tittar ut och märker hur ljust det är redan tre på morgonen. Vilker fascinerade mig, det är nämligen mörkare på sommaren i Israel där jag var van att bo.

2. När jag, Nella, Erika, Jocke, Ragnar och Lennart sov över hos Erika. Jag vet inte varför egentligen, men en del saker påminde om det

3. När jag och min mamma var uppe i norr så bodde vi i ett hus i Bro hos några min mamma kände. De bodde i ett stort radhus, när man kom in så fanns det en trappa upp på vänster sida och en trappa ner på höger sida. Men det var tvärtom i drömmen, konstigt nog.

4. Alla gånger jag varit i Nellas hus

5. alla gånger jag ätit Frukost hos Nisse i sibbhult.

Den andra drömmen drömde jag imorse på tåget. jag var omringad av vitt tyg och höll på att klappa en orange katt som hade jättemjuk päls. Härlig dröm.

Jag orkar inte

Jag hatar 40-åriga frånskilda öldrickande gubbar som reser runt i världen med alla epngar de sparar och äter nudlar dag och natt

Jag hatar rosaklädda unga tjejer som läser Amelia, går på manikyr, solar solarium och stjäl/lånar/får pengar från äldre människor för att köpa dyra märkeskläder.

Jag hatar nördar som sitter fastkilstrade framför en skärm, lär sig meningslösa uttryck. eller läser serier och ritar teckningar och påstår sig gå på taekwondo.

Jag hatar dagispunkare som lyssnar på green day, simple plan och skär sig om armarna. Hatar sina föräldrar oavsett vad de är för några och har en kompisgäng som är likadana

Jag hatar brats som får allt de pekar på, kritiserar och trycker ner alla andra och känner minst fyra människor som heter Carl-Philip

Sätt inte människor i kategorier. Anpassa dig. Och klaga för all del inte.

Du kan inte skapa förändring vilket som, det är bara att inse.

Det här, det där och du.

Okej, nu är jag hos Jocke som iförrgår kom hem från Thailand. Han köpte mig en JL-tröjua. OMG. Så jag hade den på mig igår, det kändes fräscht. och fick konstigt nog bara en negativ reaktion. Alla fattade ju inte ironin riktigt.

Nej, jag är faktiskt inte på ett särskilt skrivglatt humör just nu. Det finns inte så mycket att skriva om. Ska grilla hos Jocke ikväll med Smulan. diskuterar just nu om hon ska sova över eller inte.

sexigt.

LULÅ LULÅ LULÅ.

Osexiga saker

Följande saker på tjejer är grymt osexigt:

1. När tjejer skrattar/fnissar dumt åt något som inte alls är roligt. Detta kan skapa oro för det andra könet då det påverkar hur hanen ska underhålla honan i forsättningen. Skrattar din flört åt kiss-o-bajshumor? Släpp henne genast, du kommer att fastna med det för evigt. Du kommer få falska förhoppningar om att det "går att lösa" eller "hon mognar med tiden". Nej du, sällan sa stellan
2. Svettlökar
3. När byxorna sjunker ner vid sittande ställning och en stringtrosa eller eventuellt ett arslehål tittar upp. DRA UPP BYXAN, GÖR DET GENAST!
4. Cameltoe, håll den i styr flickor
5. Kroppslig behåring. Okej vi ska inte vara så kräsna, men att raka sig här och där är väl inte särskilt ansträngande?
6. När tjejer gillar punkrock (eller liknande) och viger sitt liv åt detta. Spökar ut sig, ser sur/deprimerad ut och skär sig oftast. De som av någon anledning dyrkar good charlotte är värst
7. Rökande, megasupande och knarkande tjejer. Håll er borta.
8. översminkade tjejer, keep it natural
9. skvallrande, fnittrande tjejer som mest bara är omogna och fjantiga
10. Asociala och mesiga tjejer.



Tack till Nella och andra inblandade för skapandet av idén

Pennroyal tea

Jag har flyttat till Malmö nu. Jag är ett Malmö-bo. flyttningen var hur fysiskt ansträngande som helst. Men det är inte intressant. Jag fick en fläskläpp i alla fall. I tisdags så vaknade jag klockan vid elva. Jag hade träningsvärk och tog tåget till Kristianstad. Dagen innan hade någon ringt från kliniken och sagt att jag skulle komma tjugo över två. jag antog att det var vid ungdomsmottagningen. Jag gick upp dit och frågade, de visste inget om något samtal. de ringde sjukhuset. De visste inget. De ringde Urologen, han visst inget. Jag hade åkt hela vägen från Malmö för att få reda på att jag kommit fel. Och min högra pungkula är fortfarande gigantisk.

De senaste dagarna har jag spenderat hemma tittandes på film och pluggandes på prov som jag gjorde i fredags. Jag tror faktiskt inte att det gick så bra om jag ska vara ärlig. De senaste dagarna när jag suttit ensam har jag insett hur mycket mina vänner betyder för mig. När jag sitter ensam hemma i Malmö så saknar jag alla.
 
jag känner inte en kotte i Malmö, det känns skumt att bo där och inte känna någon alls. Iofs så kände jag ingen i Kristianstad när jag flyttade dit heller. Men då gick man ju i skola. Man hade kusiner som kom på besök och en bror som man kunde vara med. Mina föräldrar är ganska jobbiga också, det har dom alltid varit mer eller mindre. Antar att man bara kan anpassa sig.

Jag har också varit väldigt kåt de senaste dagarna, det måste jag erkänna. När jag i Onsdags åkte hem från Kristianstad så kände jag en stark parfymlukt som annars brukade tillhöra Nella. Jag sms:ade, mest för att jag inte hade något bättre för sig.

Dagen efter kommer Nella. Första gången hon ser mig i skolan. Utan att säga hej eller någonting, utan direkt komma fram och fråga om det jag sms:ade om. Det har hänt liknande saker förut. Man säger något till henne via sms eller msn eller något som hon finner konstigt på något sätt. Och kommer sedan dagen efter direkt och frågar vad det hela handlade om. Det spelar ingen roll hur många människor som är i närheten och det spelar ingen roll vad det handlade om heller. bara hon får svar på sin fråga. Diskret.

Och nu i fredags så satt vi och skulle göra en korsod i skolan. Jag satt och pratade med Linus. Jag hörde röster, jag tittade upp. Och av ren maskulin icke-homofobisk instikt så råkade jag titta rakt in på ett par byst som råkade hamna mitt framför ögonen på mig. Linus märkte vad jag såg på och kallade mig pervers. SKA HAN SÄGA. Det visade sig sedan att det hela var ett "skämt" från Linus sida. Men förödmjukelse är förödmjukelse oavsett vad han menade.

Nu har jag spelat poker hos Ragnar, han verkade ganska sur. Kom ut ganska tidigt, fick fel kort vid fel tillfällen helt enkelt. Senare på kvällen gick jag och Linus hem till Nella där Smulan även existerade. Det var mysigt. Men på en promenad utåt med hunden så började Nella klaga på mig. Men bor man i Malmö inser man hur mycket ens vänner betyder, och då är det klart man blir lite sentimental.

Skitsamma.

Jag ska snart sätta lösenord på den här bloggen. känns som om jag inte riktigt får säga det jag vill säga. Kommer nog att ta bort lösenordet lagom till skolavslutningen. ^^

Ha en bra marsvinter.